24 Haziran 2020 Çarşamba

TOSYA DEVREZ NEHRİ TAŞKINI

KONU : Tosya’da Devrez Nehri’nin taşması sonucu meydana gelen zararlara ilişkin Kastamonu Valiliği’nden gelen tahriratın Sadaret’e gönderildiği.

 

METİN :

Huzûr-ı âlî-i hazret-i Sadâret-penâhîye

Tosya’da kâin Devrez Nehri’nin tuğyân itmesinden dolayı muattal bir halde kalan arazi-i mezrûa ile münhedim köprüler ve emlak ve akârât-ı saire hasârâtına dair Kastamonu vilâyet-i celîlesinden gelen 9 Nisan 321 ve kırk bir numaralı tahrîrât manzûr-ı sâmî-i sadâret-penâhî buyrulmak üzere leffen takdîm kılındı ol bâbda…

9 Rebiu’l-evvel sene 1323 / 1 Mayıs 1321

14 Mayıs 1905



KONU : Tatlıçay ile Devrez Nehri’nin selden taşması sonucu oluşan hasara dair Kastamonu vilayetinden gelen tahriratın Nafia ve Ticaret Nezareti’ne gönderildiği.

 

METİN :  

Nafia ve Ticaret Nezaret-i Aliyyesine

Bârânın kesret-i nüzûlü hasebiyle hâsıl olan sellerden Devrez Nehri ile Kengırı kasabasının içinden cereyan eden Tatlı Çay’ın tuğyân etmesiyle vukûa gelen hasârâtın derecesine dâir Kastamonu Vilâyeti makâmından vârid olan tahrîrât malûmât olmak üzere leffen tesyîr kılınmağın ol bâbda.

Evvel emirde takdime derç olunacak.

22 Ramazan sene 1309 / 7 Nisan 1308

20 Nisan 1892


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Maraşi Abdurrahman Paşa ve Vakıfları (Yeni Camii)

Abdurrahman Paşa ve vakıfları: (Yeni Cami) H.S.K Resmi kayıtlarda “Mer‘aşî” olarak gösterilen Abdurrahman Paşa, Defterdar İbrahim Efendi t...